Al in 2000 ben ik voor het eerst in contact gekomen met Body Stress Release en ik heb veel baat gehad bij de BSR-behandelingen die ik toen en in latere jaren onderging. Toch duurde het nog wel even voordat ik besloot zelf de opleiding tot BSR-practitioner te gaan volgen. In de zomer van 2009 heb ik die opleiding voltooid na bijna een half jaar van hard studeren en veel oefenen.

 

BSR kan vooralsnog alleen in Zuid-Afrika worden geleerd. De grondleggers van BSR verzorgen daar elk jaar een intensieve opleiding voor een internationale groep studenten. Alle BSR-collegaís zijn zeer enthousiast over zowel hun opleiding als de heerlijke tijd in dat prachtige land en dat geldt zeker ook voor mij.

 

Na mijn opleiding heb ik veel ervaring opgedaan door in diverse praktijken van collega's langdurig waar te nemen. Daarnaast ben ik begonnen mijn eigen praktijk op te bouwen. Het contact met mijn cliŽnten ervaar ik als stimulerend en interessant en ik heb in dit vak dan ook helemaal mijn draai gevonden.

 

Ik vind het leuk om mensen uit te leggen wat BSR is en hoe het werkt. Het is geweldig om te zien hoe mensen van de behandelingen opknappen als ze van de lichamelijke spanning zijn bevrijd en hun lichaam weer beter functioneert.

 

Voordat ik BSR-practitioner werd heb ik langdurig gewerkt bij de overheid; het grootste deel daarvan bij de Rechterlijke Organisatie. Daar heb ik altijd interessante en boeiende functies mogen bekleden en ik kijk er met plezier op terug. Maar toen ik de kans kreeg mijn eigen weg te kiezen heb ik niet lang geaarzeld.

 

Als voortvloeisel uit mijn vroegere werkomgeving treed ik nog wel op als onafhankelijk lid van een aantal Consumenten Geschillencommissies en van de Reclame Code Commissie. Ik geniet van de afwisseling tussen dat soort werkzaamheden en die in mijn eigen BSR-praktijk.

 

Henk Zuur